29 Ocak 2011 Cumartesi

AĞRI ÇEKECEĞİM PSİKOLOJİSİ İNSANA BÜYÜK AĞRI ÇEKTİRİYOR!


AĞRILARI HER ŞEYDEN BAĞIMSIZ ALGILAMIYORUZ! BİZ BEYNİMİZİN BİZE SUNDUĞU DÜNYAYI İZLİYORUZ! İŞTE BAKIN BİR İSPATI DAHA..

İnsan kendisin şiddetli ağrılara hazırlarsa örneğin diş dokturo randevusu öncesinde olduğu gibi, vücudun hazırlıksız yakalanmasına kıyasla, ağrıları daha da şiddetli hisseder. Kuzey Carolina'da Winston-Salem Ünevirsetisi'nden bilimciler Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde, bedensel acının nasıl sübjektif algılandığını açıklayıp şu sonucu çırakıyorlar:

"Rahatsızlığı veren hislerin yoğunluğu, öncesinde ne kadar acı beklentisine girildiğinden büyük ölçüde etkileniyor."

Amerikalı nörobliyologlar ağrı makaleleri için kılı kırk yaran bir araştırma düzeni seçtiler.

Araştırmaya gönüllü olarak katılanlara, rahatsızlık veren ama tehlike yatarmayan sıcaklık uyarmaları uyguladılar. Araştırmacılar, hep aynı zaman aralıklarıyla acı uyarmalarının önce düşük sonra orta ve sonunda şiddetliye kadar arttırdılar. Gönüllüleri bu artışa iki gün boyunca alıştırdıktan sonra, eziyetin türünü değiştirdiler. Bu kez gönüllülere, orta şiddette bir acı uyarması bekledikleri anda şiddetli bir acı uyarması uyguladılar. Belenmedik şekilde şiddetli sıcaklığa maruz kalanlar gönüllülerde acı algılaması, şiddetli acının beklendiği ve uygulandığı deneylere kıyasla yüzde 28 düştü. Ağrılar, en güçlü ağrı kesici grubu olan opiyatlarla da yaklaşık yüzde 30 azaltılabilir.

Araştırmayı yöneten nörobiyoloji uzmanı Robert Coghill,

"Ağrıları her şeyden bağımsız algılamıyoruz" diyor.

"Ağrı sadece negatif uyarmaya maruz kalan vücut bölgesinden çıkan sinyallerden ibaret değil, her insanda eşsiz olan düşünce dünyasından gelişiyor."

Araştırma, şiddetli arğı beklentisinin farklı beyin bölgelerinde artış gösteren sinirsel faaliyetlerleel ele gittiğini gösterdi. Ağrı daha gelmeden önce, ağrı algılamasının yolu adeta kapatılmıştı.

ALGILAR DÜNYASINDA İNSAN SADECE BEYNİNİN KENDİSİNE HİSSETTİRDİKLERİNİ YAŞAMAYA MAHKUMDUR

Bu konuda durup düşünmek lazım. Beynimiz şartlanmışlıktan tatlıyı acı, acıyı tatlı gösterme yeteneğine sahip.

HİPNOZDA SOĞUK BİR KALEMİ SICAK ATEŞ OLARAK SÖYLEDİĞİMİZDE DENEĞİN KOLUNDA YANIK İZİ KALIYOR

Algılar dünyasında elektrik sinyallerinin dış dünyadaki nesne veya objelerden geldiğini de kimse kanıtlamayamaz. Bunun en büyük örneği de hipnozdur. Gerçekten hipnozla insanlara farklı algı dünyası yaratılmaktadır.
---

"Gaybın anahtarları O’nun Katındadır, O’ndan başka hiç kimse gaybı bilmez. Karada ve denizde olanların tümünü O bilir, O, bilmeksizin bir yaprak dahi düşmez; yerin karanlıklarındaki bir tane, yaş ve kuru dışta olmamak üzere hepsi (ve her şey) apaçık bir kitaptadır." (En’am Suresi, 59)

--

Onlar, dünya hayatından (yalnızca) dışta olanı bilirler. Ahiretten ise gafil olanlardır. Rum Suresi, 7
-