28 Ocak 2011 Cuma

MAVİ VE YEŞİL DÜNYA.. RENKLERİN RUHA ETKİSİ


Ruhumuz bazen sudaki titreşimler kadar hassas, arının çiçeği salladığı gibi dengeli ve yağmur damlasının rüzgarda savrulduğu kadar hafif olur. Yeşil ve mavi... Renkler ruhumuzu nasıl etkiler?

Yesil: Güven veren, rahatlatan ve doğanın yansıtıcısı bir renk olması sebebiyle de ruhu dinlendirir. İç açıcı ve güven veren bir renktir. Aynı zamanda umudu, yeniliği, gençleşmeyi ve yeniden canlanmayı çağrıştırmaya vesile olur. Paylaşım, cömertlik ve uyumun rengidir.

Mavinin dinlendirici özelliği ile adeta yarışır. Hele mavi ve yeşil bir araya gelebiliyorsa, Cennet hissiyle bir etkileşim ortaya çıkarır.

Mavi: Ruhun enerjisini dengeleyen, huzur veren dinlendirici özelliğinin yanında, insan üzerinde tansiyonu dahi düşürebilen bir gücü vardır. Büyük yorgunlukları yok eden inanılmaz yoğurucu bir potansiyeli vardır. İnsanın kötü şeyler yapmasını engelleyecek kadar da huzur verir.Kan akışını da yavaşlatır bu huzur.

Mavi yeryüzünde en çok karşımıza çıkan renklerden biridir. Gökyüzü ve denizler buna en güzel örnektir. Mavi gökyüzü ve deniz; özgürlüğü, huzuru ve sonsuzluğu ifade eder. Mavi renk durağan ve çok göze batmayan bir renk olduğu için özellikle arka fonlarda kullanılabilir. İnsana rahatlık ve huzur veren, dinlendirici bir renktir.
---
İkisinin de çeşitli ağaçları, meyvaları vardır. (RAHMAN/48)
(Bu cennetler) yemyeşildirler. (RAHMAN/64)