11 Ocak 2011 Salı

İNSAN NE ZAMAN ÖLMÜŞ SAYILIR?


İNSAN NE ZAMAN ÖLMÜŞ SAYILIR?

1. Geleneksel yaklaşıma göre, kalbi atmayan, kanı dolaşmayan ve soluması duran insan mı?

2. Beyin ölümü gerçekleşen insan mı?

3. Beyin ölümü gerçekleşip vücut fonksiyonları da makinayla bile çalışmayan, bitkisel olarak da yaşayamayan insan mı?

└►Son yarım yüzyılda, doktorlar kalbi duran birçok hastayı kalp masajı ve fibrilasyon gibi çetiştli tekniklerle tekrardan hayata döndürmüşlerdir.

└►Kan dolaşımı duran hastaları, özellikle soğuktan donan hastaları tıp artık yeniden hayata döndürebilecek teknolojiye sahiptir.

└►Beyin ölümü gerçekleşip bitkisel hayata giren onlarca kişi yıllar sonra tekrardan hayata geri dönmüştür. Örneğin; silahla vrulurak böyle bir duruma düşen Gary Dockery, sekiz yıl süren bir bitkisel hayattan sonra 1996'da birdenbire uyandı ve normal bir şekilde konuşmaya başladı..

ANINDA ÖLÜM DİYE BİR ŞEY VAR MIDIR?

Uzmanlar her halde bile çok ağır darbeler alan insanların saniyeler sürse bile bilinçlerinin açık olduğunu tespit ediyorlar. 

ANINDA ÖLÜM ANCAK VÜCUDUN BİR ANDA YOK OLMASIYLA MÜMKÜNDÜR. Aksi halde, tedrici bir süreç yaşanır.

Öyleyse tam ölüm anı nedir?

En hayati konu işte budur. Sözgelimi, ölen bir kişi bir organ bağışlayıcıysa, bağışlanacak organların ölümden sonra olabildiğince erken vücuttan çıkarılması gerekir; çünkü dolaşımın durmasıyla birlikte çoğu organ hızla hasar görmeye başlar. Bu nedenle doktorlar beyin işlevi belirtilerinin yokluğunu bilerlemek için bir fizik muayene uygular. Ancak en garanti yöntem, bir hastanın ölü ilan edilebilmesi için 24 saat içinde çekilmiş iki EEG _elektroensefalografi_ ile beyinde hiçbir elektrik aktivitesi belirtisinin bulunmadığının anlaşılması ve bu arada bedenin makinalar yardımıyla bile artık işlevlerini sürdürememesinin tespiti gereklidir.

GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE HAYATIMIZI OLUŞTURAN, EVRENİ BİZİM İÇİN RUHUMUZA İZLETTİREN, DIŞ DÜNYANIN KOPYASINI İÇİMİZDE, BEYNİMİZDE TESPİT EDİLEMEYEN BİR NOKTADA OLUŞTURAN ELEKTRİKSEL DÜNYAMIZI ÇALIŞTIRACAK SİSTEMLER İFLAS ETTİĞİNDE BİZ ÖLMÜŞÜZ DEMEKTİR..

---
Felsefeci Bergson Madde ve Bellek isimli kitabında, "dünya imgelerden yapılmıştır, bu imgeler ancak bizim bilincimizde vardır; beynin kendisi de bu imgelerden birisidir" der..

--
Sonra onu 'düzeltip bir biçime soktu' ve ona ruhundan üfledi. Sizin için de kulak, gözler ve gönüller var etti. Ne az şükrediyorsunuz? (Secde Suresi, 9)
-