26 Ocak 2011 Çarşamba

PARALEL EVRENLERDE GÖRÜNMEYEN BOYUTLARDA TÜM ZAMANIN AYNI ANDA YAŞANMASI MÜMKÜN!


EVRENDEKİ GÖRÜNMEYEN KAPILAR..

Kimi varlıklara göre ikinci dünya harbi şu an yapılıyor, kimi varlıklara göre Fatih daha yeni İstanbul’a giriyor, Topkapı’dan şehre giriyor şu an. Kimine göre Hz. Adem (a.s.)’ın çamuru daha yeni karılıyor, kimine göre Kıyamet kopmuş durumda. Mesela Allah Kuran’da Kıyamet’in kopuşunu çok detaylı anlatıyor.

An demek sonsuz kısa zaman demektir. Yani saniyenin katrilyonda biri çok kısa bir süre. Katrilyonda biri diyemiyoruz kısalığına. Yani anı tarif etmek için katrilyonda bir, saniyenin katrilyonda biri demek yeterli olmuyor. Sonsuzda biridir, sonsuzda biri. Yani sonsuz kısa zaman. Sonsuz evvel ve sonsuz sonra yani sonsuz sonra ve sonsuz evvel, sonsuz kısa zaman içerisinde, an içerisinde yaratılıp Allah Katında bitirilmiş durumda.

“Yaş ve kuru herşey Kitab-ı Mübîn’de vardır” (En’âm, 59)
Kıyamet koptuğunda: “O gün arz, başka arza, semavat başka semâvata çevrilir” âyetinin hakikatı tecelli edecek. (İbrahim, 48)

Bu dönüşüme üç yönden bakılabilir:
1- Elementlerin bâki kalıp, sıfatlarının başka sıfatlara çevrilmesi.
2- İlk maddenin yok olup, başka maddenin yaratılması.
3- Maddenin bir algılar bütünü olarak algıdan alınıp yerine yepyeni bir yaratılışla yeni algı sisteminin insana-ruhlara verilmesi.

Birinci bakışla ilgili olarak İbn-i Abbas şöyle der:

“Arz, bu arzdır. Ancak sıfatları değişmiştir. Yeryüzünden dağlar uçar, denizler kaynar ve yeryüzü düzlenir. Öyle ki, ne bir iniş, ne de bir yokuş görülmez hale gelir. Semada ise, yıldızlar saçılır, gökler yarılır, güneş dürülür, ay hasfedilir; sema, bab bab açılır.” (Râzî, XIX, 146-147)